Tallers estiu a centres cívics

No programaré cap taller aquest estiu a centres cívics de Girona, com sí que venia fent en els darrers anys. Segueix, i seguirà, l’obligació de desinfecció, morrió, distància i documents d’autoresponsabilitat sanitària per accedir als centres i participar en tallers. No vull col·laborar en aquesta limitació de llibertat en nom d’una pretesa seguretat sanitària de dubtosa fonamentació científica. La filosofia dels meus tallers no encaixa amb l’exigència d’aquestes mesures, per això no proposaré cap taller a centres cívics mentre es mantinguin aquestes condicions.

Les activitats que organitzi a partir d’ara seran prioritàriament en espais naturals, “me echo al monte”, a la muntanya, al bosc, als cims, als camps, a la platja, a la mar salada… Aprofundiré en les experiències ja realitzades anteriorment basades en Body Weather en entorns naturals, i portaran l’enunciat genèric de SOM TERRA QUE DANSA. Aniré informant.

Tallers regulars suspesos

Els tallers regulars del curs 2019-2020 estaven aturats, com tantes altres coses, pel confinament imposat per ordre governamental. Estava previst que el taller regular SOC COS, SENTO, DANSO es reprendria el 10 de juny per poder recuperar les sessions pendents. Finalment, això no serà possible. Les condicions de “seguretat sanitària” que es veuen obligats a exigir als centres cívics de Girona entren en contradicció directa amb la filosofia que mou el meu taller i la meva vida.

Pel curs vinent, 2020-2021, caldrà veure com evoluciona la situació i si persisteix la limitació de llibertat amb l’argument de “seguretat sanitària”.

1 febrer, primer intensiu 2020

Seguim amb els intensius SOC COS, SENTO DANSO. El pròxim serà el dissabte 1 de febrer d’aquest nou 2020. L’horari, de 17,00 a 20,00 h. Com és habitual, a l’aula Les Golfes del Centre Cívic Barri Vell, a Girona.

Realitzarem exercicis introductoris a la recerca del cos serè, sense tensió. Experimentarem individualment, en parelles i en grup, reconeixent el nostre cos amb totes les sensibilitats obertes, des de la confiança mútua, des de l’escolta, amatents a tot el que viu i vibra. Improvisarem des del moviment instintiu, a través del joc, de la sensibilitat, de la sensualitat, donant prioritat a la creació col·lectiva. Sense pautes prefixades, sense coreografies establertes, deixant la porta oberta a l’imprevist, a l’absurd. Ho farem sense jutjar-nos ni analitzar-nos, lliurement. Creant dansa improvisació comunitària des de l’escolta i els sentits.

Taller dirigit a qualsevol persona amb inquietud corporal i mínim estat de forma física, amb o sense experiència en dansa. Només cal roba còmoda, ens movem sense calçat. Taller guiat per Isidre Rebenaque CruzGaig.

La sala serà oberta deu minuts abans de les cinc. Aportació de 15,00 €.

Cal confirmar assistència a: esmouassociacio@gmail.com o 698203282.

30 novembre, taller intensiu

El pròxim dissabte, 30 de novembre, taller intensiu SOC COS, SENTO DANSO al Centre Cívic Barri Vell, de 17,00 a 20,00 h.

Aprofundirem en el moviment des del cos serè, sense tensió, amb exercicis en parelles i grupals. Reconeixerem el nostre cos amb totes les sensibilitats obertes, des de la consciència de pell i ossos. Improvisarem des del moviment instintiu, a través del joc, de la sensibilitat, de la sensualitat, de l’estat serè i alhora amatent a tot el que es mou i ens envolta. Sense pautes prefixades, sense coreografies establertes, sense jutjar-nos ni analitzar-nos, lliurement. Creant dansa comunitària des de l’escolta i els sentits.

Taller dirigit a qualsevol persona amb inquietud corporal i mínim estat de forma física. No cal cap experiència en dansa. Només cal roba còmoda, ens movem sense calçat. Taller guiat per Isidre Rebenaque CruzGaig.

La sala serà oberta deu minuts abans de les cinc. Aportació de 15,00 €. Sessió gratuïta per a les persones inscrites al taller regular dels dimecres.

Confirmar assistència a: esmouassociacio@gmail.com o 698203282.

Taller regular 2019/2020

Curs 2019/2020. TALLER D’IMPROVISACIÓ, CONSCIÈNCIA CORPORAL, MOVIMENT I DANSA COMUNITÀRIA. Cercant, reconeixent i despertant el nostre cos amb totes les sensibilitats obertes, de cap a peus, des de la consciència de pell i ossos. Sentint-nos vives i serenes, sentint els altres cossos, des de la improvisació, instintivament, a través del joc, de la sensibilitat, de la sensualitat. Sense pautes prefixades, sense coreografies establertes, sense jutjar-nos ni analitzar-nos, lliurement, gaudint desacomplexadament.
Durant el curs anirem progressant en consciència corporal i grupal per aconseguir capbussar-nos en el joc de la dansa improvisada comunitària, prioritzant la sensació corporal, des de la serenor, minimitzant el control racional. A mesura que establim questa dinàmica, anirem creant l’estructura d’una petita peça de dansa des de la improvisació.
Taller dirigit a qualsevol persona amb inquietud corporal i mínim estat de forma física. No cal cap experiència en dansa.

Els dimecres, de 20,00 a 21,30 h
Centre Cívic Barri Vell de Girona
Organitza: Associació Esmou
Taller guiat per l’Isidre Rebenaque CruzGaig
Aportació de 200,00 euros per les 33 sessions de tot el curs, del 2 d’octubre al 10 de juny.

Propostes pel nou curs

Pel curs 2019-2020, dues propostes de tallers regulars SOC COS que es realitzaran al Centre Cívic Barri Vell de Girona.
Continuem amb el taller bàsic de consciència corporal, moviment, improvisació i dansa comunitària, SOC COS, SENTO, DANSO. Els dimecres, de 20,00 a 21,30 h.
Com a novetat, el taller CREEM, IMPRO, DANSA, un procés de creació d’una peça de dansa i improvisació que es desenvoluparà durant tot el curs i es presentarà públicament el juny de 2020. Els dilluns, de 19,30 a 21,30 h.
Les preinscripcions, de l’1 al 15 de setembre, a través del web de Centres Cívics de l’Ajuntament de Girona.
Per altra banda, hi haurà proposta de tallers monogràfics, dins d’aula i en entorn natural. Aviat, més informació.

Amb el cos ben viu, bon estiu!

El 31 de juliol vàrem finalitzar els tallers SOC COS del curs 2018-2019. Els cinc dimecres de juliol hem dut a terme el taller “ESTIU, COS BEN VIU”, donant consciència, joc i joia al cos, dansant des de la improvisació i gaudint de la dansa comunitària creada espontàniament.
Ens retrobem el mes de setembre amb tallers intensius de mostra, i a l’octubre amb l’inici del nou curs 2019-2020. Durant la primera setmana de setembre us farem saber les propostes de tallers SOC COS. Fins aleshores, bon estiu!

28 de juny, BROTS

Els dimarts de primavera Ü del Bac i el festival SISMÒGRAF han portat a terme un taller de dansa comunitària intergeneracional dirigit a persones de totes les edats i condició física.

El taller no requeria que els participants tinguessin cap mena de formació o experiència prèvia en dansa, i s’ha realitzat amb les dinàmiques de consciència corporal de SÓC COS, tots els cossos senten, tots els cossos dansen. Ha estat guiat per l’Isidre Rebenaque CruzGaig (cos) i en Pau Marcos Vicens (música).
La programació de l’estiu 2019 d’Ü del Bac s’obre amb la presentació d’aquest procés de creació de dansa contemporània comunitària i música, des de la improvisació i els sentits.
El divendres 28 de juny, a les 18,30 h, us esperem a Ü DEL BAC.
Més informació: www.udelbac.cat

Juliol, estiu, cos ben viu

Els dimecres de juliol, el COS BEN VIU, amb totes les sensibilitats obertes, de cap a peus, des de la consciència de pell i ossos. Sentint-nos vives i sentint els altres cossos, en dansa comunitària, des de la improvisació, instintivament, a través del joc, sense pautes prefixades, sense coreografies establertes, lliurement, gaudint desacomplexadament.
Taller d’improvisació, moviment i dansa comunitària. Dirigit a qualsevol persona amb inquietud corporal i mínim estat de forma física, amb o sense experiència en dansa.
Els dimecres, 3, 10, 17, 24 i 31 de juliol. L’horari, de 19,00 a 20,30 h, al Centre Cívic Barri Vell de Girona.
Inscripcions obertes a partir del 17 de juny a través del web d’inscripcions de l’Ajuntament de Girona. Places limitades.
Aportació de 30,00 € per les cinc sessions.
Imparteix el taller Isidre Rebenaque CruzGaig.

Transitant l’absurd desacomplexadament

Anem alliberant cuirasses, transitant per les fines línies que delimiten el món racional de l’instintiu, permetent-nos viatjar pels paisatges de l’absurd sense complexos, teixint confiances col·lectives, dibuixant connexions invisibles que ens identifiquen grupalment i ens poden donar la llibertat de ser i fer com ens plagui sense por ni recança. La primavera continua alterant la dansa i fa brollar sensacions que els nostres cossos guarden com un tresor destinat a ser obsequiat a d’altres amb generositat. Això és BROTS, som BROTS de dansa, som BROTS de primavera. Avui hi tornem, cinquena sessió, comencem a entrar en el territori escènic de la composició instantània.