SOC COS

SOC COS és la dinàmica que he anat creant amb la pràctica de la improvisació en dansa contemporània i l’experiència grupal desenvolupada en els tallers i activitats d’improvisació i dansa comunitària que realitzo des de fa anys. No m’agrada qualificar-ho de mètode, opto pel concepte dinàmica (*) perquè prefereixo definir-ho com a una mena d’organisme viu en transformació constant, amb capacitat de canvi i d’adaptació segons les persones i el medi amb els quals interactua. És des d’aquesta naturalesa que SOC COS facilita el moviment somàtic dels cossos en estat serè i alhora amatent, viu i conscient. SOC COS és consciència corporal i escolta sensorial, expressió lliure i espontània, improvisació, creació instantània, dansa orgànica. SOC COS, SENTO, DANSO.

L’objectiu de SOC COS és obrir el camp de la improvisació en dansa contemporània a qualsevol persona, independentment de la seva condició física. SOC COS possibilita la creació artística des del cos i entre els cossos, de manera instintiva, sense la jerarquia de la racionalitat, deixant via lliure al cos creatiu i holístic, de manera individual i col·lectiva, sense barreres de condició, gènere, estat físic o edat. SOC COS és creació des de la intel·ligència sensorial, des de l’autenticitat i la vivència de l’instant, on el cos interior i l’espai exterior són en comunió.

SOC COS dóna forma als processos de creació de DANSA COMUNITÀRIA que realitzo amb persones de qualsevol edat i condició física, sense necessitat d’experiència en dansa.

SOC COS es fonamenta en la meva formació en improvisació en dansa contemporània, Body Weather, Contact Improvisation i Body-Mind Centering.

SOC COS, dues paraules amb les tres mateixes lletres en sentit invers, com a simbolisme de tot el que soc, un cos, un tot intel·ligent i sensorial, vida efímera. SOC COS és expressió d’existència conscient d’éssers vius en moviment, celebrant la vida i el goig de viure. SOC COS, LA VIDA DANSA.

(*) dinàmica: manera, ritme, en què es desenvolupa una activitat vital en funció del joc de les forces expressives, de la intensitat, del moviment, etc., que la van determinant, i el resultat d’aquesta activitat. (diccionari.cat)